training

@Training

In deze trainingstap gaan starten we samen met jou de speurtocht naar jouw talent in de techniek. In deze periode zullen we werken aan ritme, rust en regelmaat. Waar nodig zullen we ook samen aan de slag gaan met jouw houding en gedrag om je te leren wat een werkgever van jou als werknemer gaat verwachten in de toekomst. Alles is praktijk gericht, daar waar nodig door theorie ondersteund. Zo ga je in aanraking komen met verschillende vakgebieden en hierdoor krijgen we jouw talent beter in beeld en kunnen we onderzoeken welke werkzaamheden het best bij je passen. Daar waar jouw interesse ligt, is vaak datgene waar je goed in bent!

Vanuit deze stap worden stages opgezet, in samenwerking met de lokale ondernemers. Hierbij kan je een dag mee lopen of soms langere periode snuffelen bij verschillende soorten bedrijven. Hierdoor maak je meer gericht een keuze in welk vak je zou willen doorgroeien. Deze snuffel stages kunnen ook in workshops bij de ondernemers worden gehouden in kleine begeleide groepjes.

@training word dan ook gezien als een eerste ontmoeting om je richting te geven en samen op zoek te gaan naar je talent.
Dit is de opstap naar…”wat wil ik worden als ik later groot ben?” (Stap 1).

training

@Practice

Vanuit de praktijkschool hebben we samen een richting gekozen en gaan we met een passende ondernemer in gesprek om jou onder zijn vleugels te nemen. De ondernemer moet de kans krijgen om, samen met jouw begeleiding, je klaar te stomen richting echt werk, vakinhoudelijk maar ook binnen de gedragsregels van het bedrijf. Om dit te laten slagen geeft @Reboot een intensieve begeleiding die steeds samen met jou en de ondernemer geëvalueerd wordt. Niet alleen werk-technisch maar ook rondom jouw privé-situatie. Dit omdat onze ervaring is dat het één, het ander erg kan beïnvloeden. Persoonsafhankelijk wordt de duur van deze proefplaatsing bepaald, met behoud van uitkering.
Bij deze stap heb je een richting gekozen, maar krijg je nog niet alles zelfstandig geregeld… Daar gaan we jou mee helpen! (Stap 2)

@reboot

Mocht het niet lukken dan kunnen we gewoon weer een stapje terug doen, moeiteloos switchen tussen de verschillende stappen met hetzelfde aanspreekpunt. Dit gaat jou helpen zonder gedoe je uiteindelijke doel te bereiken.

Practice

@Work

Als de proefperiode is geëindigd zal @Reboot bemiddelen met een ondernemer om jou een echte baan te geven. Zowel jij als de ondernemer zal dan, voor een nog te bepalen tijd, de ondersteuning van @Reboot in kunnen roepen waar nodig.

Niet alleen jijzelf zal begeleiding krijgen van @Reboot, ook daar waar nodig zullen wij het bedrijf waar je gaat werken ook ondersteuning bieden. @Reboot zal rondom jou ook hulp bieden aan de ondernemer om de eventuele subsidies en vergoeding aan te vragen, waardoor het voor de ondernemer ook financieel dragelijk wordt om te investeren in jou als nieuwe werknemer. @Reboot is er dus niet alleen om jou verder te helpen naar een carrière maar ook om de ondernemers hier bij te steunen. In deze fase leer je hoe je jouw werk kan behouden….(stap 3)

Ook hier geldt weer, als het niet in 1x lukt gaan we samen opnieuw aan de slag om iets anders te zoeken wat bij je past of kan je een stapje terug doen. Want waar een wil is, is een weg naar een leuk werkend leven waar jij jezelf kan en mag zijn.

home

@Home

@Reboot @Home is nog een te realiseren project.

Zodra we hier meer over kunnen vertellen zullen we dit zeker hier op de site verder gaan uitwerken. Intussen zijn we druk bezig een geschikte locatie te vinden om dit plan te realiseren.

Zit jij zonder werk en heb je hulp nodig om aan je toekomst te werken? Of Heb je wel werk maar heb je ondersteuning nodig om je werk te kunnen behouden?Zit jij zonder werk en heb je hulp nodig om aan je toekomst te werken? Of Heb je wel werk maar heb je ondersteuning nodig om je werk te kunnen behouden?